Az Alapítvány célja:

Az Alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.Az Alapítvány célja a pártsemlegesség követelményének betartásával, politikailag semlegesen működve a gyermekek, fiatalkorúak, felnőttek és munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű személyek fejlődésének segítése, önálló életvitelének megteremtéséhez szükséges szolgáltatások nyújtása, képzése, foglalkoztatása, elsősorban – de nem kizárólagosan – az alábbiak szerint:

Az Alapítvány tevékenysége:

– Képzés, átképzés, felnőttképzés, képzőintézmény működtetése

– Tananyag, képzési módszertan fejlesztése. Fejlesztésre irányuló projektek megvalósítása más szervezetekkel konzorciumban pályázat útján.

– Nem formális képzési módszertan és felület fejlesztése, szolgáltatása, pl. e-learning, vegyes tanulás (blended learning), oktató applikációk fejlesztése- Tréning, coaching, mentoring.

– Pályaválasztás, pályaorientáció.

– Kutatási tevékenység.

– Kulturális rendezvények szervezése

– Kiállítások szervezése